Als jij contact zoekt met bedrijven en ondernemers, waar kom je dan uit? Online. En dan niet bij platte etalages, maar bij blogs, artikelen, content. Nu je zelf ondernemer bent, zul je jouw potentiële klanten hetzelfde moeten bieden. Ik durf de stelling aan dat je niet bestaat als je niet je eigen ‘online mediabedrijf’ wordt. Blogs, waardevolle artikelen en handige tips zijn de basis van jouw online business.

 

Als je nu denkt: waarom zou ik dat doen, ik ben toch coach, consultant, fotograaf, grafisch vormgever, you name it? Ja, tuurlijk. Maar als je online wilt scoren, ben je naast je specialisatie óók juist wel een ‘online mediabedrijf’. Van alle vormen van marketing is contentmarketing het meest in opmars. Waarom? Omdat dat is wat je klanten willen. Informatieve, leerzame, grappige, waardevolle artikelen die hun leven en bedrijf verrijken.

 

'Contentmarketing is enorm in opmars. Waarom? Dat is wat je klanten willen' Klik om te Tweeten

 

Al vijftien jaar help ik bedrijven met publicaties om gevonden te worden en help ik hen verkopen. Voorheen als uitgever en eigenaar van een traditioneel publiciteit- en mediabedrijf, tegenwoordig online. En uitgever, dat ben ik nog steeds. Sterker: meer dan ooit. Alleen niet meer ’traditioneel’. Ik ben uitgever van mijn online platform. Mijn eigen online mediabedrijf.

 

Ik maakte allemaal gelikte dingen. Brochures, nieuwsbrieven, magazines, kranten. Maar het was wel eenrichtingsverkeer. “Kijk eens jongens! Wat zijn wij goed!” Die tijden zijn voorbij. Nu help ik mijn klanten met relaties opbouwen via artikelen en blogs. Hun doelgroep informeren, werken aan hun reputatie, personal branding, hun export-rol. En het belangrijkste: ondernemers gaan online écht de dialoog aan.

 

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat mijn online business vele malen succesvoller is dan mijn oude winkel. Het bereik van mijn online platform is namelijk veel groter.

 

Wie niet de overstap maakt naar online business in combinatie met zijn mediabedrijf mist in mijn ogen de boot. Waarom zou je jezelf tekort doen? Als je je online business serieus neemt, stap je vandaag nog in. De kosten zijn ook onvergelijkbaar met die van traditionele mediabedrijven. Alles wat je nodig hebt is een contentplatform (lees: website) in WordPress en je kunt aan de slag. En omdat je je content via social media als een olievlek laat verspreiden, bereik je tegen heel lage kosten je doelgroep.

 

Wil jij een rol spelen in de economie van de toekomst, betreedt dan dit speelveld. En produceer content. Met een goede strategie en frequentie, of dit nu dagelijks, wekelijks of om mee te beginnen eens per maand is: het is de weg naar het hart van je doelgroep. Kun je zelf niet bloggen? Huur dan vooral iemand in die het wel kan.

 

Móet dit nou allemaal?

 

Nee hoor.

 

Als jij het niet doet, vindt je klant heus wel een ander…

 

Corien

Doe mee met meer dan 25.000 moderne kennisondernemers. Schrijf je in en mis geen enkele update meer. Je ontvangt automatisch het laatste nieuws als eerste in je inbox.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This