Iedere zes weken komen we met onze Wavemakers in een Mastermind samen. Offline. Een dag lang online ondernemers helpen met brainstormen, sparren, plannen bespreken en concreet maken, hot-seats en altijd een workshop in de ochtend.

Deze keer werd de workshop gehouden door onze eigen Wikje de Roos. Wikje helpt met haar Blogcafé ondernemers met zichtbaarheid, content creëren en social media. En dus ook met: bloggen. Oke, workshop reuze inspirerend en toen zelf aan de slag.

Nu zul je denken, Corien blogt al sinds 2014, en heeft zelfs een compleet boek geschreven, dat zal wel een makkie zijn… Nope. Ik vind schrijven het allerzwaarste werk dat er is in mijn bedrijf. Uit mijn tenen komt het. En dan nog wat, ik ben introvert. Dus voordat ik mijn blog live aan het publiek laat lezen gaat er heel wat bloed, zweet en tranen aan vooraf, en liefst nog een correctieronde door de redactie, want foutloos schrijven kan ik absoluut niet.

Daar zaten we. Het groepje aan het schrijven en ik aan het zuchten. Meestal broed ik over een idee, ga er nog eens een nachtje over slapen en daarna lukt het schrijven pas. Nu moesten we ter plekke tikken.

En opeens moest ik denken aan een gevalletje ‘toxic’ wat zich die week afspeelde.

Ken je dat? Van die mensen, meestal volledig reactief, zonder eigen verantwoordelijkheidsgevoel en zonder zelfrespect, die je leven binnen proberen te dringen?

Het werkboekje ‘Spark Joy’ van Marie Kondo, ligt hier op de plank. Ik pas het toe in mijn huis en verzamel moed voor mijn kledingkast. Alles waar je niet blij van wordt, toedeledokie, weg ermee. En opluchten dat het doet! Mijn huis is sinds de Kondo methode echt veel lekkerder. Frisser, lichter, positieve energie, werkelijk wat de titel suggereert: Spark Joy.

Ik moest namelijk denken aan 2013, toen ik mijn sociale leven drastisch heb opgeschoond. Van een groot deel van mijn kennissen heb ik afscheid genomen. Soort Marie Kondo, voor mensen in plaats van dingen. Van iedereen waar ik niet blij van werd, nam ik afscheid. Vorig jaar heb ik er nog een schepje bovenop gedaan, door mijn WhatsApp te verwijderen. Mijn beste beslissing in 2018! WhatsApp: geen zin in contact, doelloos op de bank hangen, een appje sturen uit verveling en dan ook nog verwachten dat de andere kant, want die is immers ‘online’ er per direct op reageert. Hoe ongezellig wil je het hebben.

Maar, terugkomend op het gevalletje ‘toxic’.

No more drama! Klik om te Tweeten

Hoe heerlijk is het onderhand dat je het aan ziet komen. Dat je er niet op ingaat. Je niet laat meezuigen. Dat je het niet in je leven toelaat. Dat je niet je kracht weggeeft. No more drama! Dat je lekker doorgaat met waar je mee bezig bent. Je eigen leven. Op jouw manier. Samen met mensen waar je blij en gelukkig van wordt.

Een deel van deze fase, 2013 tot aan nu, staat ook in mijn persoonlijke boek ‘In De Wolken’ beschreven. Niet om de putdeksel open te gooien. Niet om het slachtoffer uit te hangen. Te zeuren. Of te klagen. Maar ter inspiratie. Voor jou!

Pardon?

Yep.

Voor jou.

Mijn lezers zijn meestal, net als ik, 40+, zitten in een levensveranderende fase. Of echtscheiding, of ander werk, of carrière switch, of andere uitdagingen. Mijn boek heb ik geschreven om jou een hart onder de riem te steken. Zodat je weet dat je er niet alleen voor staat. Dat je niet de enige bent. Dat er altijd licht is ook al is het nog zo donder.  Dat er mogelijkheden zijn. Waar je nu in je eentje misschien niet aan denkt.

Herken jij jezelf hierin?

Bekijk dan mijn boek ‘In De Wolken’. Tijdelijk met aantrekkelijke pre-order bonussen.

Geen herkenning?

No problemo!

Doe dan in ieder geval jezelf een plezier met de 30-daagse Kickstart uit het boek, die jou helpt met online ondernemen, van financieel fundament, schaalbaarheidstechnieken tot aan businesstools.

Veel leesplezier!

Doe mee met meer dan 25.000 moderne kennisondernemers. Schrijf je in en mis geen enkele update meer. Je ontvangt automatisch het laatste nieuws als eerste in je inbox.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This