Selecteer een pagina

Ik kom regelmatig blogs tegen over ‘hoe je inspiratie opdoet’ en ‘waar je inspiratie voor je blogs vandaan haalt’. Die adviezen zijn altijd grappig om te lezen. Sommigen zeggen ‘wandelen in de frisse buitenlucht’. Heerlijk! Of ‘luisteren naar muziek’. Ook niks mis mee. Zelf ben ik dol op de combi van… Wat ook schijnt te helpen, is ‘dansen’. Al die adviezen doen me altijd denken aan een quote van een van mijn favoriete auteurs Stephen King [zo’n ca 54 titels en meer dan 200 korte verhalen op zijn naam]. Hij zegt: “Amateurs sit and wait for inspiration, the rest of us just get up and go to work.” Oftewel: gewoon, aan de slag! Laat die adviseur maar dansen.

 

Inspiratie voor het schrijven van blogs komt voort uit, precies, het schrijven van blogs. Ideeën groeien als je ideeën uit je hoofd haalt en ze op papier zet. Je hoofd heeft namelijk een beperkte opslagcapaciteit en neemt zichzelf in bescherming. Exporteer je ideeën, dan groeien er meer. Neem het voorbeeld van een brainstorm. Tijdens het proces komt er een vloed van ideeën op gang. En waar komt die vloed vandaan? Gewoon, uit je hoofd. Omdat je je ideeën exporteert. Zet je inspiratie aan het werk en er blijven ideeën komen.

 

'Ondernemers zijn ideeënfabrieken' Klik om te Tweeten

 

Als zelfstandig professional die producten of diensten online verkoopt, is schrijven een must. Want als ondernemer run je vandaag de dag je eigen online mediabedrijf. Maar gelukkig, de inspiratie om te schrijven komt voort uit: schrijven. Nu zijn er soms fases in je leven dat je ideeën niet altijd vanzelf komen. Sterker. Zelf heb ik wel eens een jaar lang geen idee uit mijn hoofd gekregen. Voor iemand die geen plan te wild of groot genoeg is, [ondernemers zijn ideeënfabrieken] was dit een enorme worsteling. Wat je dan kunt doen? Huur iemand in die je helpt je ideeën uit je hoofd te krijgen. Dit kan een auteur zijn, een blogcoach of een business coach. Het proces dat je daarmee in gang zet, leidt ertoe dat je je eigen ideeënstroom weer aanwakkert en zelfstandig verder kunt.

 

Kun je hulp gebruiken om je ideeën helder te krijgen. En hoe je plannen om te zetten in business? Volg dan mijn online training Van Passie Naar Professie

 

Zonde als je te veel tijd onbenut laat.

 

Corien

Doe mee met méér dan 25.000 businessrebels. Schrijf je in en krijg direct toegang tot CORIEN’S DIGITALE BIBLIOTHEEK SPECIAAL VOOR ONLINE ONDERNEMERS.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This