Welke persoonlijke eigenschap maakt voor ondernemers hét verschil? Is het dat je bereid bent risico’s te nemen? Je doorzettingsvermogen? Je zakelijk inzicht? Hoe goed je bent in gestructureerd werken? Allemaal handig, maar niet doorslaggevend. Dit zijn eigenschappen van het kaliber, mocht je ze niet van nature hebben, geen nood, je kunt ze ontwikkelen.

 

Wat is het dan, dat nou net díe ondernemer succesvoller is dan de rest? Net díe ondernemer er met kop en schouders boven uitsteekt? Dat is de eigenschap creativiteit! Een van de belangrijkste en meest vergeten. Veel mensen hebben het in zich en weten het niet eens. Ook vaak verkeerd geïnterpreteerd, want ik bedoel met creatief niet kunstzinnig of artistiek.

 

Creativiteit is namelijk nieuwe dingen bedenken of bestaande producten beter maken. Of, zoals Ben Tiggelaar het zegt: ‘Creativiteit is te zien als het oplossen van problemen door iets oorspronkelijks te ontwikkelen’. Want dat is wat ondernemerschap inhoudt. Oplossingen bedenken voor problemen. Van dromen naar doen. De drive en motivatie van ondernemers zit ‘m in het creëren van waarde en waarde toevoegen met het product of de dienst. Creatieve ondernemers hebben de ambitie de beste oplossing te bedenken en zijn ‘in it, to win it’.

 

'De waarde van creativiteit zit in de executie. Plannen bedenken én uitvoeren' Klik om te Tweeten

 

Toch hebben ideeën alleen nog geen waarde. De waarde van creativiteit zit hem juist in het doen. Niet uitgevoerde ideeën tellen niet mee. Dat zijn slechts dagdromen, niks meer, niks minder. Dat zijn van die megalomane verjaardagspraatjes of café verhalen van mensen aan de zijlijn. De waarde van creativiteit zit in de executie. Plannen bedenken én uitvoeren. Oplossingen bedenken én ontwikkelen.

 

Dus wil je als ondernemer het verschil maken met je bedrijf, je product of dienst? Zorg dat je kunt leveren. Breng je ideeën, je creativiteit, tot leven. Lanceer die website. Ontwikkel dat product. Test die dienst die je wilt leveren in je omgeving. Nu hoor ik je excuus, ‘maar mijn idee is nog niet af’. Je idee is uiteindelijk nooit af! Laat je niet afremmen door details. Fine tunen doe je tijdens het proces. Maak dankbaar gebruik van de feedback die je krijgt van je klanten. Die feedback zorgt voor een beter eindresultaat. Plus feedback gebruiken creëert betrokkenheid met je doelgroep.

 

Kijk, en zo maak jíj als ondernemer het verschil!

 

Corien

Doe mee met meer dan 25.000 moderne kennisondernemers. Schrijf je in en mis geen enkele update meer. Je ontvangt automatisch het laatste nieuws als eerste in je inbox.

Auteur: Corien Oenema
Shares

Auteur: Corien Oenema

Corien Oenema is online media-ondernemer. Met haar online trainingen en workshops helpt ze zelfstandig professionals, bloggers en ondernemers een betekenisvol en winstgevend online bedrijf starten en uitbouwen, vól ondernemersvrijheid. Ze beschikt over een snel groeiende community met meer dan 25.000 volgers. Haar members hebben direct toegang tot de digitale bibliotheek vol tips & tricks, speciaal voor online ondernemers en businessrebels.

         
         
         

Pin It on Pinterest

Shares
Share This